Infiintare firma Bucuresti

 
Prima pagina
Onorarii
Infiintare ONG
Dizolvare SRL
Stiri
Contact


Infiintare firma
Infiintare SRL Bucuresti
Infiintare SRL-D Bucuresti
Infiintare PFA Bucuresti
Acte necesare pentru infiintare firma Bucuresti
Principalele etape infiintare firma Bucuresti
Excluderea si retragerea asociatilor
Coduri CAEN
Legislatie
 
Contact

Avocat Andra Petrescu
Telefon: 0757010160
E-mail: contact@infiintare-firma.org

Unicitatea sediului social

 

 

Cate firme pot avea sediul la aceeasi adresa?

Potrivit Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale modificata, la acelasi sediu vor putea functiona mai multe societati numai daca imobilul prin structura lui si suprafata utila, permite functionarea mai multor firme in incaperi diferite sau in spatii distinct partajate. In traducere, daca detinem o locuinta cu 3 camere, vom putea inregistra maxim 3 societati cu sediul la acea adresa. Astfel, dosarul de infiintare SRL va trebui sa cuprinda printre altele si actul care face dovada dreptului de folosinta asupra spatiului cu destinatia de sediu social.

Legea statueaza fara echivoc ca numarul firmelor care functioneaza intr-un imobil, nu poate depasi numarul de incaperi sau spatii distincte obtinute prin partajare. Cu toate acestea, aceeasi lege ne permite sa eludam dispozitiile imperative si sa declaram la o adresa mai multe firme care sa-si desfasoare activitatea simultan, intrucat art. 17 al. 3 lit c) ne ofera optiunea de a declara pe proprie raspundere printr-un act autentic intocmit de notar, ca spatiul unde declaram sediul social indeplineste conditiile prevazute de lege, fara ca nimeni sa verifice daca declaratia facuta de noi este corespunzatoare adevarului.  

Prin urmare, daca detinem deja 2 firme, intr-un apartament de 2 camere, insa ne dorim sa o infiintam pe a 3-a, facem un drum pana la notar si ii cerem acestuia sa ne autentifice declaratia pe proprie raspundere necesara la registrul comertului pentru infiintare SRL, cunoscuta sub denumirea de "Declaratie de unicitate sediu social."

Este adevarat ca facand declaratii mincinoase in scopul producerii unei consecinte juridice, intram sub incidenta legii penale, fapta noastra fiind incriminata de Codul penal la art. 292 - Fals in declaratii, insa romanului nu ii este prea frica de legea penala si este gata sa o incalce fara mustrari de constiinta atata timp cat aceasta contravine intereselor sale, mai ales de natura pecuniara. De cate ori n-am auzit rostindu-se: "Asta e, daca ma descopera, vedem atunci...banul sa iasa".  In ideea ca orice persoana pe lumea asta are un pret, si suntem gata sa-l platim daca trebuie, chiar si atunci cand scopul urmarit este o declaratie de unicitate sediu social.

 
Vezi toate stirile din categoria Infiintare SRL

Disclaimer

 Copyright © infiintare-firma.org 2011. Toate drepturile rezervate

Prima pagina   Dizolvare SRL   Infiintare ONG   Onorarii   Contact