Infiintare firma Bucuresti

 
Prima pagina
Onorarii
Infiintare ONG
Dizolvare SRL
Stiri
Contact


Infiintare firma
Infiintare SRL Bucuresti
Infiintare SRL-D Bucuresti
Infiintare PFA Bucuresti
Acte necesare pentru infiintare firma Bucuresti
Principalele etape infiintare firma Bucuresti
Excluderea si retragerea asociatilor
Coduri CAEN
Legislatie
 
Contact

Avocat Andra Petrescu
Telefon: 0757010160
E-mail: contact@infiintare-firma.org

Rolul administratorului

 

 Cine poate detine calitatea de administrator intr-un SRL si in ce conditii?

Atunci cand vorbim despre infiintare SRL, SA sau despre o alta forma de societate, implicit aducem in discutie si problema administratorului.

Ca asociat, pot fi totodata si administratorul firmei mele? Este intrebarea care mi se adreseaza cel mai des de catre persoanele care doresc sa-si infiinteze o societate. Raspunsul este oferit de prevederile Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale care confera  asociatilor posibilitatea de a actiona si in calitate de administrator pentru a aduce la indeplinire obiectul de activitate al societatii.

Astfel, administratorii pot fi numiti atat din randul asociatilor, dar pot fi si persoane din afara societatii. Un SRL poate fi administrat de unul sau mai multi administratori, numiti fie prin actul constitutiv, fie desemnati ulterior de catre Adunarea Generala a Asociatilor.  Daca numarul administratorilor este mai mare de doi, este obligatoriu sa se mentioneze in actul constitutiv daca acestia sunt tinuti sa-si exercite puterile impreuna, sau daca pot lucra in mod individual, fiecare luand propriile hotarari. In cazul in care, administratorii sunt tinuti sa decida numai impreuna, in caz de divergenta, hotararea va fi luata de catre Adunarea Generala. 

Dosarul pentru infiintare SRL, ce urmeaza a fi depus la Registrul Comertului, va trebui sa cuprinda printre altele, specimenul de semnatura al administratorului, precum si declaratia pe proprie raspundere ca acesta  indeplineste conditiile prevazute de lege pentru a detine functia de administrator si ca accepta in mod expres mandatul ce i-a fost incredintat. 

Administratorul are dreptul sa fie remunerat pentru activitatea sa, cuantumul remuneratiei se va decide prin hotararea Adunarii Generale a Asociatilor. 

Mandatul de administrator in cazul SRL-ului poate fi exercitat si pe perioada nedeterminata, aceasta varianta, reprezentand cea mai buna optiune pentru asociati, intrucat nu vor mai avea grija prelungirii mandatului la implinirea termenului stabilit initial. In cazul in care, administratorul a fost desemnat pentru o perioada determinata de timp, aveti mare grija sa nu expire mandatul inainte de a face prelungire, pentru ca in aceasta din urma situatie, orice persoana interesata poate cere dizolvarea societatii dumneavoastra de catre Tribunal. 
Vezi toate stirile din categoria Infiintare SRL

Disclaimer

 Copyright © infiintare-firma.org 2011. Toate drepturile rezervate

Prima pagina   Dizolvare SRL   Infiintare ONG   Onorarii   Contact