Infiintare firma Bucuresti

 
Prima pagina
Onorarii
Infiintare ONG
Dizolvare SRL
Stiri
Contact


Infiintare firma
Infiintare SRL Bucuresti
Infiintare SRL-D Bucuresti
Infiintare PFA Bucuresti
Acte necesare pentru infiintare firma Bucuresti
Principalele etape infiintare firma Bucuresti
Excluderea si retragerea asociatilor
Coduri CAEN
Legislatie
 
Contact

Avocat Andra Petrescu
Telefon: 0757010160
E-mail: contact@infiintare-firma.org

Raspunderea asociatilor

 

 

La ce riscuri ma expun daca infiintez un SRL?

Societatile, ca si alte entitati juridice, ofera beneficiarilor lor o serie de avantaje, cu precadere pecuniare, insa, dau nastere si la o multitudine de obligatii in sarcina asociatilor.

In primul rand, este necesar sa intelegeti faptul ca firma dumneavoastra are personalitate juridica si isi asuma obligatii proprii in relatiile contractuale cu alte persoane juridice sau fizice. In acest sens, societatea este cea care urmeaza sa raspunda cu propriul ei patrimoniu in cazul in care nu-si indeplineste la scadenta obligatiile asumate fata de terti;  potrivit legii, obligatiile sociale sunt garantate cu patrimoniul social.

Asta inseamna ca, asociatii dintr-un SRL, raspund fata de tertii cu care societatea a contractat, numai pana la concurenta capitalului social subscris, tertii care nu au putut sa-si recupereze creanta de la societate, neavand posibilitatea sa urmareasca silit bunuri din patrimoniul asociatilor. 

Pe de alta parte, asociatii nu pot folosi cu rea-credinta, in interes personal sau in interesul altei persoane, banii sau bunurile apartinand societatii, fapta acestora constituind infractiune sanctionata de lege cu inchisoarea de la 1 la 3 ani.
Vezi toate stirile din categoria Infiintare SRL

Disclaimer

 Copyright © infiintare-firma.org 2011. Toate drepturile rezervate

Prima pagina   Dizolvare SRL   Infiintare ONG   Onorarii   Contact