Infiintare firma Bucuresti

 
Prima pagina
Onorarii
Infiintare ONG
Dizolvare SRL
Stiri
Contact


Infiintare firma
Infiintare SRL Bucuresti
Infiintare SRL-D Bucuresti
Infiintare PFA Bucuresti
Acte necesare pentru infiintare firma Bucuresti
Principalele etape infiintare firma Bucuresti
Excluderea si retragerea asociatilor
Coduri CAEN
Legislatie
 
Contact

Avocat Andra Petrescu
Telefon: 0757010160
E-mail: contact@infiintare-firma.org

Patrimoniul societatii

 

 

Cui apartin bunurile aduse de asociati ca aport la formarea capitalului social?

Societatea comerciala reglementata de prevederile Legii nr. 31/1990, indiferent de forma juridica pe care aceasta o imbraca, ( SA, SRL etc. ), dobandeste personalitate juridica odata cu inmatricularea in Registrul Comertului. Prin urmare, societatile devin entitati juridice independente si autonome fata de persoanele care le infiinteaza, avand organizare de sine-statatoare, un anumit scop si patrimoniu propriu.

Patrimoniul societatii se deosebeste asadar de patrimoniul asociatilor si administratorilor care o conduc. Potrivit principiilor generale, patrimoniul este alcatuit din activul si pasivul social. In activul social sunt cuprinse drepturile patrimoniale reale sau de creanta. Aceste drepturi privesc in principal, bunurile aduse de asociati ca aport la constituirea societatii. De asemenea, intra in activul social bunurile dobandite de societate ulterior constituirii, in cursul desfasurarii activitatii. In pasivul social sunt cuprinse obligatiile patrimoniale ale societatii, contractuale si extracontractuale.

Odata cu constituirea societatii, bunurile aduse ca aport de asociati ies din patrimoniul lor si intra in patrimoniul societatii. Aceste bunuri devin proprietatea societatii, asociatii nu mai detin niciun drept asupra lor. In schimbul lor, ei au dobandit parti sociale/actiuni, care le confera un drept de creanta impotriva societatii. 

De vreme ce bunurile aportate ies din patrimoniul asociatilor, inseamna ca nici creditorii personali ai acestora nu mai pot urmari aceste bunuri, indiferent de data creantei lor. Astfel, pe durata societatii, creditorii pot sa-si exercite drepturile lor numai asupra partii din profitul cuvenit asociatului potrivit situatiei financiare anuale, iar dupa dizolvarea societatii, asupra partii ce i s-ar cuveni prin lichidare. 
Vezi toate stirile din categoria Infiintare SRL

Disclaimer

 Copyright © infiintare-firma.org 2011. Toate drepturile rezervate

Prima pagina   Dizolvare SRL   Infiintare ONG   Onorarii   Contact