Infiintare firma Bucuresti

 
Prima pagina
Onorarii
Infiintare ONG
Dizolvare SRL
Stiri
Contact


Infiintare firma
Infiintare SRL Bucuresti
Infiintare SRL-D Bucuresti
Infiintare PFA Bucuresti
Acte necesare pentru infiintare firma Bucuresti
Principalele etape infiintare firma Bucuresti
Excluderea si retragerea asociatilor
Coduri CAEN
Legislatie
 
Contact

Avocat Andra Petrescu
Telefon: 0757010160
E-mail: contact@infiintare-firma.org

Obiectul de activitate al unui SRL

 

Atunci cand ne decidem sa infiintam o firma, stim deja care este activitatea pe care urmeaza sa o desfasuram, pentru ca asa incolteste gandul dezvoltarii unui business.

Ce nu stim este faptul ca legea permite unui SRL sa desfasoare o multitudine de activitati redate de nomenclatorul activitatilor din economia nationala. Astfel, nu trebuie sa ne rezumam la o singura activitate. Este adevarat ca, potrivit legii, firma noastra va desfasura o singura activitate principala, care va fi trecuta pe Certificatul de Inregistrare si care va trebui sa aduca cele mai mari venituri. Insa, in Actul constitutiv al societatii se vor putea trece ca activitati secundare si alte obiecte de activitate, inclusiv tot Codul CAEN, fara ca Registrul Comertului sa perceapa taxe suplimentare la infiintare.

De maxima importanta este faptul ca activitatile enumerate in actul constitutiv nu-ti dau automat si dreptul de a le desfasura. In acest sens, este necesara autorizarea fiecarei activitati in parte, prin completarea de catre administratorul societatii a unei declaratii pe proprie raspundere ca societatea indeplineste conditiile specifice prevazute de lege pentru fiecare activitate in parte.

Societatea comerciala poate functiona prin desfasurarea de activitati la sediul social, la punctele de lucru declarate sau in afara sediilor proprii, respectiv la terti. 

In concluzie, in actul constitutiv, asociatii vor mentiona atat domeniul si obiectul principal de activitate, cat si activitatile secundare. Este recomandabil sa fie autorizate numai acele activitati care se si desfasoara in concret, pentru ca altfel, veti atrage inutil controale din partea autoritatilor si institutiilor statului cu competente in domeniile vizate. 
Vezi toate stirile din categoria Infiintare SRL

Disclaimer

 Copyright © infiintare-firma.org 2011. Toate drepturile rezervate

Prima pagina   Dizolvare SRL   Infiintare ONG   Onorarii   Contact