Infiintare firma Bucuresti

 
Prima pagina
Onorarii
Infiintare ONG
Dizolvare SRL
Stiri
Contact


Infiintare firma
Infiintare SRL Bucuresti
Infiintare SRL-D Bucuresti
Infiintare PFA Bucuresti
Acte necesare pentru infiintare firma Bucuresti
Principalele etape infiintare firma Bucuresti
Excluderea si retragerea asociatilor
Coduri CAEN
Legislatie
 
Contact

Avocat Andra Petrescu
Telefon: 0757010160
E-mail: contact@infiintare-firma.org

Caracteristicile sediului social

 

  Pot sa declar sediul social intr-un apartament de bloc?

O intrebare pe care o aud zilnic de la persoanele interesate sa-si porneasca propria afacere si care, la inceput de drum se vad in imposibilitatea financiara de a-si permite inchirierea unui spatiu cu destinatie comerciala. Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, nu interzice declararea sediului social intr-un apartament de bloc, respectiv intr-un spatiu cu destinatia de locuinta in caz de infiintare SRL.  Insa, proprietarul spatiului, este tinut sa obtina acordul tuturor vecinilor care ar fi afectati de functionarea unei societati in perimetrul apropiat casei lor. Ulterior obtinerii semnaturii vecinilor, viitorul asociat va trebui sa se prezinte in fata presedintelui Asociatiei de proprietari pentru semnarea si stampilarea actului, care se va depune in original la Registrul Comertului impreuna cu restul actelor necesare pentru infiintare SRL. 

Este bine de stiut ca, in practica, asociatiile de proprietari avizeaza constituirea sediului societatii intr-un apartament de bloc, numai in cazul in care societatea nu va desfasura activitati comerciale in acel spatiu. La sediul social se vor putea desfasura in aceasta situatie, cel mult activitati de birouri.

Prin urmare, respectivul SRL va fi tinut sa-si deschida un punct de lucru unde isi va desfasura activitatile declarate si autorizate la Registrul Comertului, sau mai poate opta pentru autorizarea obiectului de activitate la terti, respectiv la benefiaciari.
Vezi toate stirile din categoria Infiintare SRL

Disclaimer

 Copyright © infiintare-firma.org 2011. Toate drepturile rezervate

Prima pagina   Dizolvare SRL   Infiintare ONG   Onorarii   Contact