Infiintare firma Bucuresti

 
Prima pagina
Onorarii
Infiintare ONG
Dizolvare SRL
Stiri
Contact


Infiintare firma
Infiintare SRL Bucuresti
Infiintare SRL-D Bucuresti
Infiintare PFA Bucuresti
Acte necesare pentru infiintare firma Bucuresti
Principalele etape infiintare firma Bucuresti
Excluderea si retragerea asociatilor
Coduri CAEN
Legislatie
 
Contact

Avocat Andra Petrescu
Telefon: 0757010160
E-mail: contact@infiintare-firma.org

Avize necesare constituirii unei societati

 

 

Avize si autorizatii prealabile cerute de lege societatilor comerciale

Potrivit legii, toate persoanele fizice sau juridice care desfasoara acte de comert, au obligatia ca inainte de inceperea activitatii, sa ceara inmatricularea in Registrul Comertului. Aceste prevederi nu se aplica in cazul meseriasilor si taranilor care isi desfac produsele din gospodaria proprie.

Comerciantii vor solicita inmatricularea la Oficiul Registrului Comertului din judetul sau din Mun. Bucuresti, unde isi au sediul, in caz contrar, vor fi sanctionati, fiind obligati la plata unei amenzi judiciare. Daca fapta acestora constituie infractiune, vor fi cercetati penal pentru abuzurile savarsite. 

Marea majoritate a activitatilor prevazute in nomenclatorul activitatilor din economia nationala, pot fi desfasurate de catre comerciantii persoane fizice sau juridice fara a fi necesara obtinerea unor avize sau autorizatii prealabile inmatricularii in Registrul Comertului.

Insa, potrivit legii, inregistrarea in registrul comertului in vederea dobandirii personalitatii juridice nu este posibila in cazul unor comercianti, decat in baza unor avize prealabile. Intra in aceasta categorie:

1) institutiile de credit care sunt reglementate si autorizate de catre Banca nationala a Romaniei

2) societatile de asigurare/reasigurare si cele de brokeraj - nu pot fi inmatriculate in registrul comertului decat in baza avizului prealabil emis de Comisia de Supraveghere a asigurarilor

3) societatile care desfasoara activitati de producere, import, export si comercializare a armelor de foc si munitiilor - se pot constitui ca armurieri in baza autorizatiei eliberate de Inspectoratul General al Politiei Romane

4) societati specializate de paza si protectie a caror licenta de functionare se elibereaza numai de catre Directia Generala de Politie a Mun. Bucuresti

6) societatile de pensii pot administra fonduri de pensii facultative numai in baza autorizatiei de constituire si a autorizatiei de administrare, emise de Comisia de Supraveghere a sistemului de pensii private.
Vezi toate stirile din categoria Infiintare SRL

Disclaimer

 Copyright © infiintare-firma.org 2011. Toate drepturile rezervate

Prima pagina   Dizolvare SRL   Infiintare ONG   Onorarii   Contact