Infiintare firma Bucuresti

 
Prima pagina
Onorarii
Infiintare ONG
Dizolvare SRL
Stiri
Contact


Infiintare firma
Infiintare SRL Bucuresti
Infiintare SRL-D Bucuresti
Infiintare PFA Bucuresti
Acte necesare pentru infiintare firma Bucuresti
Principalele etape infiintare firma Bucuresti
Excluderea si retragerea asociatilor
Coduri CAEN
Legislatie
 
Contact

Avocat Andra Petrescu
Telefon: 0757010160
E-mail: contact@infiintare-firma.org

Asociat in SRL

 

 Poate orice persoana  sa-si infiinteze o firma?

Ei bine, dreptul de a detine calitatea de asociat intr-o societate reglementata de prevederile Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale este recunoscut numai persoanelor care potrivit legii, au capacitate deplina de exercitiu si care nu au fost condamnate definitiv pentru savarsirea unor infractiuni precum: gestiune frauduloasa, abuz de incredere, inselaciune, fals si uz de fals, marturie mincinoasa, dare sau luare de mita, delapidare sau pentru infractiuni prevazute de Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor. 

Prin urmare, daca apelati la un serviciu specializat de infiintare SRL si ascundeti savarsirea uneia dintre infractiunile prevazute mai sus, in scopul inmatricularii societatii in Registrul Comertului, sunteti pasibili de urmarire penala, intrucat fapta dumneavoastra  intruneste elementele constitutive ale infractiunii de Fals in declaratii, incriminata de art. 292 din Codul Penal.

De asemenea, nu va bazati pe ideea ca aveti prieteni sau persoane gata sa va ajute pentru infiintare SRL, desi va cunosc istoricul penal, intrucat legea sanctioneaza fapta persoanei care intareste declaratia necorespunzatoare adevarului, desi cunoaste caracterul mincinos al acesteia, acuzand-o de complicitate la infractiunea de fals in declaratii. 

Puteti deveni asociat intr-un SRL fie de la momentul inmatricularii societatii in Registrul Comertului, fie ulterior, prin preluarea de parti sociale in baza unui contract de cesiune. Indiferent de momentul in care dobanditi calitatea de asociat in SRL, va trebui sa indepliniti conditiile prevazute de lege, declarand pe proprie raspundere ca nu va incadrati in categoria persoanelor oprite sa-si infiinteze o firma. 
Vezi toate stirile din categoria Infiintare SRL

Disclaimer

 Copyright © infiintare-firma.org 2011. Toate drepturile rezervate

Prima pagina   Dizolvare SRL   Infiintare ONG   Onorarii   Contact